Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-02 09:54:00

Több gyerek is meghalt, amikor rakétatalálat ért egy iskolát

Legkevesebb kilenc civil, köztük öt gyerek meghalt Szíria északnyugati részén, a jórészt iszlamisták ellenőrzése alatt álló Idlíb tartományban, amikor a szíriai kormányerők által kilőtt egyik rakéta eltalált egy iskolát - tudatta szerdán egy civil szervezet.

Feszült nemzetközi helyzet Szíriában

 

Az augusztusban kihirdetett tűzszünet ellenére az elmúlt hetekben ismét fellángolt az erőszak Idlíbben. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű, emigráns szervezet szerint a kormánykatonák föld-föld rakétái egy iskolát és környékét találták el Szarmin térségében, a tartomány keleti részén. Rámi Abdel-Rahman, az OSDH vezetője arról tájékoztatta az AFP francia hírügynökséget, hogy az iskola egy részét belső menekültek fogadására alakították át. A gyerekek mellett két nő is meghalt a rakétatámadásban, 15-en megsebesültek.

Az ENSZ adatai szerint

csak decemberben 284 ezer ember vált földönfutóvá a harcok miatt Idlíb tartományban.

A világszervezet humanitárius koordinációs hivatala (OCHA) úgy tudja, hogy fogadásukra sok közintézményt, iskolákat, házasságkötő termeket, mecseteket is átalakítottak átmeneti szállássá.

A szíriai konfliktus 2011-es kirobbanása óta 370 ezer ember vesztette életét a közel-keleti országban, és milliók kényszerültek elhagyni otthonaikat. Az OSDH adatai szerint a 2019-ben november végéig 11 215 ember halt meg a szíriai harcokban, ami a legkevesebb a polgárháború kitörése óta egyetlen esztendőben.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink