Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-23 21:55:00

Trump szerint a szélerőművek rengeteg füstöt termelnek és ölik a madarakat

Az amerikai elnök ismét felszólalt a szélerőművek ellen, ezúttal a fiatal konzervatívokat tömörítő Turning Point USA floridai rendezvényén tartott egyórás beszédében.

Trump szerint a szélerőművek rengeteg füstöt termelnek és ölik a madarakat

Donald Trump ugyan rengeteg témát érintett beszédében, a Guardian cikke viszont elsősorban azokat a mondatokat szemlézte a beszédből, amelyek az amerikai elnök környezetvédelmi politikáját érintik.

„Soha nem értettem a szelet. Tudjátok, nagyon ismerem a szélmalmokat – jobban tanulmányoztam őket, mint bárki valaha. Nagyon drágák. Leginkább Kínában és Németországban gyártják őket – nagyon keveset gyártanak itt, szinte semennyit”

– mondta az általa csak szélmalomnak nevezett szélerőművekről Trump. Az elnök kifejtette, hogy a szélerőművek zajosak, és ölik a madarakat.

„Akartok látni egy madártemetőt? Menjetek egyszer egy szélmalom alá. Több madarat fogtok látni, mint az életetekben valaha”

– hangoztatta Trump. Az elnök ezután azzal folytatta, hogy a szélerőművek ráadásul "rengeteg füstöt termelnek", és mindenféle gázokat szivárogtatnak a légkörbe.

Az elnök már korábban beszélt arról, hogy szerinte a szélerőművek által gerjesztett zaj rákot okoz.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink