Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-23 15:57:00

Igazi karácsonyi csoda, ami ebben az állatkertben történt

Civil szervezetek gyűjtést indítottak, hogy a francia állatkert lakóinak szabadságát megválthassák, de őket is meglepte, ami ezután történt.

Igazi karácsonyi csoda, ami ebben az állatkertben történt

A pénz ugyanis váratlan gyorsasággal összegyűlt, így a szervezetek meg tudták vásárolni az állatkertet és annak egzotikus lakóit is, így az álaltokat - köztük nílusi vízilovakat, pingvineket, vöröspandákat - visszaküldhetik származási országukba, a vadonba.

A hét környezet- és állatvédő szervezetet tömörítő Rewild kezdeményezés indított gyűjtést az interneten annak érdekében, hogy a bretagne-i Pont-Scorff állatkertjének 560, részben aggasztó körülmények között élő lakói visszanyerhessék szabadságukat. A szervezők hétvégi közlése szerint 22 ezer 200 magánszemély felajánlásából kevesebb mint egy hét alatt 650 ezer euró gyűlt össze a fogságban élő állatok kivásárlására. A cél gyors túlteljesítését nagyban elősegítette, hogy Marc Simoncini francia vállalkozó, a Meetic partnerkereső szolgáltatás alapítója egymaga 250 ezer eurót adományozott.

Az állatvédők eredetileg májusig tervezték összegyűjteni a projekt megvalósításához minimálisan szükséges 600 ezer eurót (több mint 200 millió forintot). A gyors siker ellenére a gyűjtést nem állítják le, hogy maradjon pénz az adásvétel után szükséges teendőkre is.

A Rewild decemberr 16-án írt alá 600 ezer eurós előszerződést az állatkert megvásárlásáról. A felszámolandó intézmény helyén rehabilitációs központot hoznak létre csempészektől elkobzott védett állatok számára.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink