Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-20 19:59:00

Édesanyjával élt, nem voltak barátai – 39 éves férfi a moszkvai támadó

Édesanyjával élt, barátai pedig nem voltak a csütörtök esti moszkvai támadás elkövetőjének. A 39 éves férfi lelőtte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB egyik munkatársát a szervezet székházánál, végül a biztonságiak végeztek vele. A közeli Kremlben ezalatt Putyin elnök éppen beszédet mondott a biztonsági szolgálatok napja alkalmából. A hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet.

 

 

„Mindig rendesen fel volt öltözve, tiszta volt, mindig előre köszönt. Kulturált ember volt” – nyilatkozta a férfi egyik szomszédja.

Sajtóhírek szerint a hatóságok házkutatást tartottak a lakásban, ahol a támadó egyedül élt az anyjával. Iratokat, adathordozókat és fegyvereket foglaltak le. Az utóbbi időben ugyanis rendszeresen járt lőni ebbe a moszkvai klubba.

„Két-három éve elhívta a férjemet lőni. Az utcán ment oda hozzá, de nem volt tolakodó” – mondta egy másik szomszéd.

Azt már a Jevgenyij Manyurov nevű, 39 éves férfi édesanyja mondta el, hogy a fia sosem nősült meg, sem barátnője, sem barátai nem voltak. Egyébként jogi és gazdasági végzettsége is volt. Egy ideig jogi tanácsadóként, majd vagyonőrként dolgozott, mostanában azonban nem volt munkája. Mint az anyja elmesélte: az utóbbi időben többször is beszélt telefonon angolul, mint mondta: valamilyen arabokkal.

A feketébe öltözött férfi csütörtök este Kalasnyikovval a kezében próbált meg behatolni a KGB utódszervezetének, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak a fogadóirodájába Moszkva központjában, nem messze a Kremltől. Ez azonban nem sikerült neki, ezért a székház felé vette az irányt. Már az utcán elkezdett lövöldözni.

A támadó az FSZB egyik munkatársát lelőtte, öt embert, köztük egy civilt, megsebesített. Szemtanúk szerint a dzsihadistákra jellemző kiáltások kíséretében követte el a támadást. Végül egy mesterlövész végzett vele. A hátizsákjában robbanószerkezetet találtak, amit a tűzszerészek egy robot segítségével lőtték szét.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink