Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-18 19:33:00

Jane Fonda meg akarta puhítani Trumpot a klímavédelem kérdésében

Jane Fonda azt tervezte, hogy elnökké választása után találkozót kér Doland Trumptól, hogy meggyőzze őt a globális felmelegedés elleni harc szükségességéről.

Jane Fonda meg akarta puhítani Trumpot a klímavédelem kérdésében

Az Oscar-díjas színésznő kedden Washingtonban újságírók előtt beszélt azon korábbi szándékáról, hogy hivatalba lépése után az amerikai elnököt "szép, érzéki" klímaaktivistákkal, köztük Pamela Andersonnal meglátogatja.

"Valahogy ismerem az olyan férfiakat, mint Trump" - mondta Fonda, aki szombaton lesz 82 éves.

"Arra gondoltam, hogy három-négy szép, érzéki, csodás aktivista, például Pamela Anderson, valamint néhány tudós részvételével egyeztetek egy találkozót Trumppal, és letérdelünk előtte. Azt mondtuk volna neki: Trump elnök, ön az egész világ hőse lehetne, a legfontosabb ember, aki valaha született, a legjobb, legtökéletesebb, legcsodálatosabb, legnagyobb, leghatalmasabb, legvarázslatosabb, ha védené a bolygót" - idézte fel tervét Fonda.

Az elképzelést Trump veje, Jared Kushner elé terjesztette 2016-ban, aki feleségéhez, Ivanka Trumphoz irányította őt, mondván, ő a környezetvédő a családban. Ivanka jót nevetett rajta, de aztán Fonda többé nem hallott felőlük.

Mivel az elképzelésből semmi nem valósult meg, a színésznő Washingtonba költözött, hogy tömegtüntetéseket szervezzen a klímavédelem mellett.

Tiltakozott többek között a washingtoni Capitoliumnál is, ahol többször le is tartóztatták. Annak idején úgy nyilatkozott, hogy a tiltakozásra Greta Thunberg 16 éves svéd aktivista inspirálta.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink