Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-15 13:29:00

Boris Johnson átalakítaná a BBC-t

Az utóbbi hetekben feltűnően rossz viszony alakult ki az előrehozott választásokon győzelmet aratott Boris Johnson és a brit közszolgálati média között.

Boris Johnson azt fontolgatja, eltörli azt a szabályt, amely szerint büntetőeljárást indítanak azok ellen, akik nem fizetik be a BBC 154 fontos éves előfizetési díját - írja a DailyMail-ra hivatkozva a hvg.hu. A tavalyi pénzügyi évben 25,8 millió nagy-britanniai háztartás fizette be az az összeget, s ez 3,6 milliárd fontos bevételt hozott a brit közszolgálati médiumnak. A toryk elképzelése szerint a nemfizetők ellen legfeljebb polgári eljárást lehet majd kezdeményezni.

A Brexitet megvalósító Johnsonnak az utóbbi időben feltűnően rossza viszonya a BBC-vel, amely a politikus szerint túlzottan EU-párti. Ezért Johnson nem is volt hajlandó a választás előtt interjút adni annak az Andrew Neilnek, aki valamennyi pártvezetővel beszélt a megmérettetés előtt. Sőt, kiderült, hogy a konzervatív miniszterek bojkottálják a BBC Radio 4 Today című hírműsorát, és addig nem hajlandóak szóba állni a szerkesztőkkel, amíg nem változtatják meg politikai irányultságukat.

Johnson, aki azt hangsúlyozta, hogy szerinte igazságtalan az előfizetési díj fenntartása, azt is megígérte, a választás után alaposan át akarja alakítani a BBC-t.

atv.hu / hvg.hu

Ajánlom

További külföldi híreink