Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-10 17:11:00

Egyre többen járnak önvédelmi kurzusokra, így előznék meg az indiai nők az erőszakot

Kezdenek népszerűvé válni Indiában a nőknek indított önvédelmi kurzusok. Az ázsiai országban gyakran támadnak és erőszakolnak meg nőket, ráadásul csoportosan is. Sokan úgy akarják megelőzni, hogy áldozattá váljanak, hogy küzdősportokat tanulnak és paprika-sprayt tartanak maguknál.

Egyre többen járnak önvédelmi kurzusokra, így előznék meg az indiai nők az erőszakot

Száznál is több nő jelent meg hétvégén két kalkuttai önvédelmi táborban. Önkéntes csoportok India-szerte tartanak hasonló programokat. „Láttam, hogy ingyenes edzőtábor lesz, és jelentkeztem. Ha másokat megerőszakoltak, velem is megpróbálhatják, ezért tanulok önvédelmet” – mondta egy helyi nő.

Múlt csütörtökön 5 férfi megvert, megkéselt és felgyújtott egy indiai nőt, aki támadói közül két embert azzal vádolt, hogy egy évvel korábban megerőszakolták.

Pénteken egy 27 évesen megerőszakolt és meggyilkolt indiai nő 4 feltételezett támadóját lőtték le a rendőrök, mert megpróbálták elvenni a fegyvereiket. Jogvédők szerint ez önbíráskodás volt.

„Rájöttem, hogy ha meg akarjuk védeni a nőket a nemi erőszaktól és támadásoktól, akkor karatét és más harcművészeteket kell tanítani nekik”

– mondta egy küzdősport-iskola tulaja.

Indiában azután szigorították a nemi erőszakért kiszabható büntetéseket, hogy 7 éve Újdelhiben csoportosan megkínoztak és megerőszakoltak egy nőt, aki végül belehalt sebesüléseibe.

A nemi erőszakkal kapcsolatos bejelentések száma 2012 és 2017 között 31%-kal nőtt. A hatóságok szerint nem a bűncselekmények száma nőtt, hanem a társadalom tudatossága.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink