Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-09 08:20:00

Újságba rejtve próbálta ellopni a Casanova-könyvet a nagykövet, hazarendelték

A bolt egyik térfigyelő kamerája mindent rögzített, a diplomatát a kijáratnál biztonsági őrök várták.

Újságba rejtve próbálta ellopni a Casanova-könyvet a nagykövet, hazarendelték
Képünk illusztráció.

Mexikó argentínai nagykövete egy patinás Buenos Aires-i könyvesboltból próbálta elemelni a hírhedt kalandor és nőcsábász életéről szóló könyvet. A diplomatát hazarendelték.

A bolt egyik térfigyelő kamerája rögzítette, amint a 76 éves Oscar Ricardo Valero Recio Becerra újságba elrejtve megpróbálja kicsempészni a boltból a könyvet. A kijáratnál biztonsági őrök feltartóztatták. A diplomatát bekísérték a rendőrségre, ahol azonosítás után elengedték.

Az eset az argentin nagyváros egyik nevezetességének tartott El Ateneo könyvesboltban történt október végén. A szóban forgó könyv 750 argentin pezóba (3500 forint) kerül.

Marcelo Luis Ebrard Casaubón mexikói külügyminiszter vasárnap a Twitteren bejelentette, hogy hazarendelte a nagykövetet, és arra kérte a tárca etikai bizottságát, hogy vizsgálja meg az ügyet. Amennyiben kiderül, hogy valódi a felvétel, a nagykövetet azonnal menesztik állásából. A külügyminiszter leszögezte, hogy a tárca zéró toleranciát tanúsít a tisztességtelen magatartás iránt.

A diplomata augusztus közepén foglalta el állomáshelyét.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink