Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-03 21:35:00

"Trump azt hiszi, semmi sem korlátozza a hatalmát"

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága kedden nyilvánosságra hozott jelentésében azt írja: támadhatatlan bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy Trump visszaélt hatalmával azért, hogy külföldi beavatkozással szerezzen előnyt a 2020-as elnökválasztás befolyásolására.

"Trump azt hiszi, semmi sem korlátozza a hatalmát"

A jelentésben az is olvasható, hogy az elnök azt hiszi, hatalmát semmi sem korlátozza.

A jelentés az elmúlt hetekben tartott bizottsági meghallgatásokon elhangzottakat összegzi. Az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásához (impeachment) vezető meghallgatásokat a demokrata párti törvényhozók a Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti júliusi telefonbeszélgetés miatt kezdeményezték, mert Trump felvetette, hogy korrupciós vizsgálatot kellene indítani Kijevben a demokraták elnökjelölt-aspiránsa, Joe Biden volt alelnök és a fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiben.

A bizottsági jelentés a meghallgatásokból azt a következtetést vonta le, hogy Donald Trump fehér házi megbeszéléseket, katonai segélycsomagot és más hivatalos csatornákat is felhasznált, hogy újraválasztásához külföldi segítséget vegyen igénybe.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink