Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-03 18:00:00

Drámai interjút adott a nő, aki azt állítja, szexre kényszerítették András herceggel

A brit közvélemény támogatását kérte egy interjúban az a nő, akit állítása szerint 17 éves korában szexre kényszerítettek András yorki herceggel. II. Erzsébet királynő második fia egyike volt Jeffrey Epstein azon barátainak, akiknek az amerikai milliárdos állítólag fiatalkorú lányokat közvetített. Az üzletembert nyáron holtan találták cellájában, a testvére által felkért szakértők szerint megfojthatták.

Drámai interjút adott a nő, aki azt állítja, szexre kényszerítették András herceggel

„A legundorítóbb táncos, akit valaha láttam, az izzadsága esőként hullott rám” - így emlékezett vissza Virginia Giuffre arra, amikor 2001-ben egy londoni klubban táncolnia kellett András herceggel. Jeffrey Epstein és brit kerítője szexre is kényszerítették vele.


„Undorító volt az egész. Nem viselkedett durván, csak felállt, megköszönte, és kiment, én pedig ott ültem az ágyon, rémülten és szégyenkezve, mocskosnak érezve magam. Lezuhanyoztam. Másnap azt mondta a kerítő: jó munkát végeztem”

– emlékezett vissza a nő.

A most 35 éves áldozat először 2015-ben vádolta meg Epsteint azzal, hogy szex-rabszolgaként tartotta őt. A londoni klubból állítása szerint egy autóval vitték otthonába, a nő pedig már út közben az autóban utasításba adta, mit kell majd tennie.

„Arra kérem az Egyesült Királyság népét, hogy álljanak ki mellettem és segítsenek megvívni ezt a harcot, ne fogadják el, ami történt. Ez a történet nem a mocskos szexről, hanem az emberkereskedelemről szól” – fogalmazott a nő.

Közeli viszony

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt.

Epsteint a nyáron ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de augusztusban öngyilkosságot követett el börtöncellájában.

Az 59 éves András - a brit uralkodó harmadik gyermeke, aki jelenleg a nyolcadik a brit trónutódlási sorban - a BBC-nek azt a vádat, hogy neki is szexuális kapcsolata lett volna egy fiatalkorú lánnyal. András herceg a BBC-interjúban kategorikusan tagadta, hogy valaha is szexuális kapcsolata lett volna Virginia Roberts-Giuffre-val. Kijelentette: arra sem emlékszik, hogy egyáltalán bármikor is találkozott volna a fiatal nővel.

A brit uralkodó fia tagadta azt is, hogy bármit tudott volna Epstein bűncselekményeiről, mielőtt a néhai mágnást elítélték ezek miatt.

Botrány a nyilatkozat körül

A herceg udvari forrásokból származó nem hivatalos médiaértesülések szerint azért egyezett bele az interjúba, hogy tisztázza magát a hosszú évek óta parázsló ügyben.

Kijelentései azonban pontosan az ellenkező hatást érték el: az interjú egyre nagyobbra dagadó botrányt kavart. Részévé vált a december 12-ére kiírt előre hozott brit parlamenti választások kampányának, és a héten több globális óriásvállalat - köztük a BT távközlési konglomerátum, a Standard Chartered Bank és a KPMG üzleti tanácsadó cégcsoport - bejelentette, hogy kivonul a yorki herceg nevéhez kötődő vállalkozástámogatási programokból.

Egy neves amerikai ügyvéd, Gloria Allred, aki Epstein szexuális bűncselekményeinek több áldozatát képviseli, a The Guardian című brit napilapnak azt mondta: az lenne a tisztességes eljárás András herceg részéről, ha önként jelentkezne kihallgatásra az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodánál (FBI) és az illetékes New York-i ügyészi hivatalnál, amely Epstein halála ellenére folytatja a vizsgálatot a néhai elítélt mágnás szexuális visszaéléseinek ügyében.

A yorki herceg szerda esti bejelentésében utalást tett arra, hogy erre hajlandó lenne. Közölte:

"ha szükséges", kész segítséget nyújtani bármely illetékes bűnüldöző hatóságnak az ügy kivizsgálásához. Bejelentette azt is: engedélyt kért a királynőtől, hogy "belátható időre" visszavonulhasson közéleti tevékenységétől.

A nyilatkozatban sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy "helytelen ítélőképességről" tanúságot téve kapcsolatot tartott fenn Jeffrey Epsteinnel, és "mélységes" együttérzéséről biztosította Epstein szexuális bűncselekményeinek áldozatait.

A BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint a brit monarchia újkori történetében példátlan ügy egyértelműen károsította a királyi család intézményi megítélését.

Hasonló botrány legutóbb 1995-ben rázta meg a brit királyi családot, amikor Diana hercegnő, Károly trónörökös 1997-ben autószerencsétlenségben elhunyt első felesége egy világszerte megdöbbenést keltő BBC-interjúban nyíltan megkérdőjelezte Károly uralkodói képességeit, és közölte: tudja, hogy férje - András herceg bátyja - megcsalta őt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink