Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-12-02 18:28:00

Johnson, Corbyn és Sadiq Khan együtt emlékeztek a pénteki merénylet áldozataira

Megemlékezést tartottak Londonban és Cambridge-ben a pénteki támadás áldozatainak tiszteletére. A két fiatalt London belvárosában egy elítélt terrorista késelte halálra. A támadót a rendőrök lelőtték. A két áldozat egyébként jogot végzett az egyetemvárosban.

 

Szomorú arcokat lehetett látni Cambridge-ben, a pénteki londoni támadás áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezésen.

Mindkét huszonéves fiatal a Cambridge-i Egyetemen végzett. Mindkettőt halálra késelték egy volt elítéltek rehabilitációjával foglalkozó konferencián, amelynek a két jogász a koordinátora volt.

Megemlékezést tartottak Londonban is, amelyen részt vett a brit kormányfő, az ellenzéki Munkáspárt vezetője és a város polgármestere.

fotó: facebook.com/boris johnsonFotó: Facebook.com/Boris Johnson

"Gondolatban Jack Merritt és Saskia Jones családjával vagyunk, imádkozunk értünk, és mindenkiért, akit valamilyen módon érintett a pénteki támadás" – mondta Sadiq Khan.

A támadó, aki mindkét kezében kést tartott, még három embert megsebesített, miután megölte a két jogászt. Végül civilek teperték le. A 28 éves férfit 2012-ben terrorizmus miatt nyolc évre ítélték, de tavaly próbaidőre szabadlábra helyezték. Boris Johnson brit miniszterelnök az idő előtti szabadlábra helyezésre vonatkozó törvényi szabályozás szigorítását ígérte.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink