Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-22 21:25:00

Brit Munkáspárt vezetője: "Semleges állásponton lennék egy új EU-népszavazás kampányában"

A brit Munkáspárt vezetője közölte pénteken, hogy semleges álláspontot képviselne a pártja által tervezett újabb EU-népszavazás kampányában.

Jeremy Corbyn, aki a BBC televízió péntek esti választási műsorában vett részt, most először válaszolt konkrétan arra a kérdésre, hogy miként szavazna egy esetleges újabb EU-népszavazáson.

A Munkáspárt - a legnagyobb brit ellenzéki erő - minap ismertetett választási programjában leszögezte: ha a december 12-i parlamenti választáson kormányra kerül, új megállapodást kíván kötni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, és ezt az egyezményt hat hónapon belül népszavazásra bocsátja.

Corbyn eddig nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni arról, hogy ő az új Brexit-megállapodás vagy a bennmaradás mellett kampányolna.

A BBC péntek esti választási műsorában azonban - most első ízben - kijelentette: miniszterelnökként semleges álláspontra helyezkedne a kampányban, annak érdekében, hogy a választók döntését hitelesen teljesíthesse.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink