Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-12 19:59:00

Túl nehéz volt a macskája, ezért egy "dublőrrel" cselezte ki a repülőtéri dolgozókat egy férfi

Kedvencét ugyan magával vihette, de miután lebukott, a légitársaság az összes hűségpontját megvonta tőle.

Túl nehéz volt a macskája, ezért egy "dublőrrel" cselezte ki a repülőtéri dolgozókat egy férfi
Képünk illusztráció.

Az orosz Mihail Galin internetes közösségi oldalán dicsekedett el a múlt héten azzal, hogy túljárt a légitársaság eszén és magával vitte 10 kilós macskáját az utastérbe, holott az állat - meghaladva a nyolckilós felső határt - csak a csomagtérben utazhatott volna.

A férfi Moszkvából akart Vlagyivosztokba utazni a macskájával, de amikor a becsekkolásnál megmérték az állat súlyát, kiderült, hogy az két kilóval nehezebb az engedélyezett nyolc kilogrammnál. Galin nem akarta, hogy kedvence a csomagok közt sínylődjön a nyolcórás repülőút alatt, ezért inkább még egy éjszakát Moszkvában töltött, majd barátai segítségével felhajtott egy hasonló, de könnyebb, mindössze hét kilogramm súlyú macskát, és a "hasonmást" mutatta be a becsekkolópultnál, majd a beszállókapunál kicserélték az állatokat.

A macskabarát utas fotót is mellékelt internetes bejegyzéséhez, ezen Viktor nevű macskája az utastérben kényelmesen elhelyezkedve, egy pezsgőspohár mellett látható.

A túlsúlyos macska ügye és a repülési szabályok kijátszása napok óta téma az orosz médiában. Az előírások fortélyos kijátszását az Aeroflot sem méltányolta, amely a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után kedden közölte, hogy kizárta törzsutasprogramjából a macskás férfit, és törölte eddig gyűjtött összes hűségpontját.
Az orosz média szerint a sokat utazó Galin több ezer eurót érő törzsutasponttól esett el.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink