Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-12 19:45:00

Netanjahu: Senki nem támadhatja következmények nélkül a lakosságot!

Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli részén, miután a Gázai övezetből rakétákkal támadták az országot, válaszul arra, hogy Izrael hajnalra virradóra megölte az Iszlám Dzsihád gázai vezetőjét, Abu Baha al-Attát.

 

 

Az Irán támogatásával működő Iszlám Dzsihád az utóbbi időben fokozatosan átvette a vezetést Gáza utcáin a Hamasz terrorszervezettől. Al-Atta állt az elmúlt évek rakéta-, drón- és mesterlövész támadásainak hátterében. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a biztonsági kabinet ülése után azt mondta: a terroristák ugyan azt hiszik, civilek mögé bújhatnak, de Izrael már megmutatta, hogy "sebészi pontossággal ki tudja iktatni a terroristákat".

"Téved, aki azt hiszi, hogy következmények nélkül támadhatja a lakosságot. Aki ránk támad, annak visszaütünk”

- fogalmazott Netanjahu.

Az Izraeli Védelmi Erők vezérkari főnöke úgy fogalmazott: al-Atta egy időzített bomba volt, aki az elmúlt napokban is Izrael elleni terrortámadások sorozatán dolgozott. Miután az ilyen támadások megakadályozása többször sikertelennek bizonyult, a terrorvezér célzott kiiktatása mellett döntöttek.

Az al-Atta elleni csapásra válaszul Gázából rakéták sokaságát zúdítják Izrael déli területeire, és a terrorszervezet bejelentette, fokozza a zsidó állam elleni támadásait.

"Addig folytatjuk a harcot amíg elpusztítjuk Izraelt és felszabadítjuk Palesztínát"

 - mondta a gázai Iszlám Dzsihád egyik vezetője.

Az ország déli részén megnyitották az óvóhelyeket, zárva tartanak az iskolák és kórházakat kellett evakuálni. Ashdód közelében egy forgalmas autópályát ért rakétatámadás, míg Szderotban egy játékgyár gyulladt ki a támadások következtében.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink