Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-11 13:10:00

Iohannis mögé áll a Momentum által támogatott elnökjelölt

Dan Barna, az USR elnöke nem tudott elég szavazatot összegyűjteni, és így nem jutott be a romániai elnökválasztás második fordulójába, de azt mondta: tiszteletben tartja a szavazás eredményét, és vállalja érte a felelősséget.

Iohannis mögé áll a Momentum által támogatott elnökjelölt

A politikus azt mondta, nem tervezi lemondását, mivel szerinte ő "nem az a vezető, aki az első akadályok után megfutamodik". Megerősítette, hogy továbbra is folytatják az együttműködést Dacian Cioloș pártjával, a PLUS-szal - írja a Transindex.

A közös sajtótájékoztatón utóbbi párt elnöke megköszönte az USR elnökének, hogy vállalta a jelöltséget és megerősítette, hogy a két párt továbbra is folytatja az együttműködést. A PLUS elnöke azt is bejelentette, hogy Klaus Johannist támogatják a második fordulóban.

Barna megköszönte az önkénteseik munkáját és a választók bizalmát is. Megerősítette, hogy a szövetség a továbbiakban a következő választásokra fog koncentrálni, és a legfőbb céljuk most az, hogy jól szerepeljenek a helyhatósági választásokon. Elmondása szerint ő optimistán tekint a jövőbe.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink