Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-11-01 09:37:00

Nagy dobásra készül a Tesco

Az áruházlánc azt tervezi, hogy a jövőben többet tesz a környezetért: 2020 végéig egymilliárd műanyag csomagolást vonnak ki a forgalomból a brit üzletekben.

Nagy dobásra készül a Tesco

A Portfolio azt írja, a cél az, hogy csökkentsék az üzleteikben kapható áruk csomagolása által okozott környezeti terhelést, részben azért, mert a Tesco vásárlói is egyre környezettudatosabbak.

Tavaly a Tesco azt a célt tűzte ki, hogy száműzi kínálatából a legnehezebben újrahasznosítható csomagolásokat, most a vállalat bejelentette, hogy ezt a célt idén év végéig elérik, 800 termékkategóriában 4000 tonnányi csomagolóanyag került ki a saját márkás szortimentből, és a beszállítókkal együttműködnek abban, hogy hasonló eredményeket érjenek el a márkás termékeknél.

A legfrissebb tervben az szerepel, hogy kivonják a forgalomból a műanyag zacskókat, amiket papírzacskókkal helyettesítenek.

A kiskereskedelmi lánc közölte több mint 1500 beszállítójával, hogy az egyik legfontosabb szempont abban, melyik árut veszik be a kínálatukba, a csomagolás lesz, és a Tesco fenntartja magának a jogot, hogy ne listázzon be olyan termékeket, amelyeknek a csomagolása nehezen újrahasznosítható.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink