Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-10-29 09:44:00

Komoly földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket

Erős, 6,7-es földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részét kedd reggel - közölte az Euromediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC).

Ugyanakkor eltérő adatokat jelentettek az amerikai és a Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézetek (6,8-as, illetve 6,6-os erősségűt).

Károkról és áldozatokról egyelőre nincsenek értesülések.

A földmozgás epicentruma 972 kilométerre délre volt Manilától, Mindanao szigetén, a Cotabato tartomány Tulunan településétől északkeletre - közölte a Fülöp-szigeteki Vulkán- és Földrengéskutató Intézet.

A földmozgás miatt számos épület megremegett, az érintett területeken készített felvételek tanúsága szerint a rémült emberek kiszaladtak az irodákból, az iskolákból és a kórházakból.

Reuel Limbungan, Tulunan polgármestere tanítási- és munkaszünetet rendelt el, hogy az épületek statikájában keletkezett esetleges károkat fel lehessen mérni. A DZMM rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a kórházakban kezelt pácienseket is a szabadba kell vinni.

"Ez nagyobb erejű földmozgás volt a múltkorinál" - jelentette ki a tulunani polgármester az október 16-i 6,3-as erősségű földrengésre utalva, amely miatt heten életüket vesztették és 215-en megsérültek ugyanebben a térségben.

A Fülöp-szigetek a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol a világ földrengéseinek mintegy 90 százaléka történik.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink