Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-10-22 17:07:00

A tinik zenés-táncos alkalmazásában is megjelent a terrorista propaganda

A TikTok kínai változata több olyan felhasználó fiókját is törölte, akik az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet propagandavideóit töltötték fel és osztották meg - közölte a cég egyik alkalmazottja kedden az AFP francia hírügynökséggel.

A tinik zenés-táncos alkalmazásában is megjelent a terrorista propaganda

A ByteDance cég tulajdonában lévő TikTok alkalmazással rövid - 15 másodperces - eredeti videókat lehet megosztani. Nagyon népszerű a fiatalok körében és állítása szerint világszerte 500 millió felhasználója van.

A TikTok munkatársa elmondta, hogy 10 fiókot töröltek, mert az IÁ-val kapcsolatos tartalmat tettek rajtuk közzé. Csak egyik videónak volt a törlés előtt kétszámjegyű a látogatottsága - tette hozzá a nevének elhallgatását kérő alkalmazott.

A felvételeken egyebek mellett az utcán heverő holttesteket és az IÁ fegyvereseit lehetett látni az információt hétfőn közzétevő The Wall Street Journal szerint. Az amerikai napilap úgy tudja, hogy a közösségi portálokról törölt tartalmakra szakosodott Storyful ügynökség szerint az üzenetek mintegy húsz fiókból származtak.

A terrorszervezeteket népszerűsítő tartalmaknak semmi keresnivalójuk a TikTokon - írta az AFP-hez eljuttatott emailjében a vállalat.

Állandó jelleggel letiltjuk azokat az összes ilyen fiókot és minden, velük kapcsolatban álló terminált, mihelyst azonosítjuk őket, állandóan egyre szigorúbb ellenőrzéseket végzünk, hogy aktív módon feltárjuk a gyanús tevékenységet

- szögezte le a cég.

Darren Davidson, a Storyfull igazgatója szerint "az IÁ üzenetei sértik a TikTok szabályzatát, de az alkalmazás által terjesztett nagy mennyiségű tartalom miatt a TikToknak nehézségekbe ütközik ellenőrizni a hírfolyamot és kitörölni ezeket a videókat".

Az alkalmazásnak az elmúlt hónapokban sok vitatott ügye volt. Áprilisban Indiában egy bíróság rövid időre betiltotta, miután azzal vádolták meg, hogy a pornográfiát népszerűsíti a gyermekek körében. Február végén 5,7 millió dollárra büntette az amerikai távközlési és internetfelügyleti hatóság (FTC), amely azzal vádolta meg, hogy törvényellenesen gyűjtötte 13 év alatti kiskorúak személyi adatait. A cég visszautasította a vádakat, és közölte, hogy betartja a helyi szabályokat.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink