Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-10-15 17:49:00

Tíz évig egy pincében várta a világvégét egy holland család

Az apára és hat gyermekére a rendőrök találtak rá az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának rejtett pincéjében.

Tíz évig egy pincében várta a világvégét egy holland család

A közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből.

Közölte, hogy megszökött és segítségre van szüksége

- mondta a fogadós.

A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett - közölte a testület szóvivője. Arról nem szólt, milyen állapotba találták meg őket, és milyen körülmények között éltek a pincében, mondván még teljes erővel folyik a nyomozás.

Elmondta azt is, hogy őrizetbe vettek egy 58 éves férfit, aki nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal.
Holland médiaértesülések szerint a farmon lévő ház szobájának szekrénye mögött találtak rá a rendőrök egy lépcsőre, amely a pincébe vezetett, ahol az apa és a gyerekek éltek. Azt nem tudni, hogy anyjuk hol lehet.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.

MTI

Ajánlom

További külföldi híreink