Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-10-02 21:40:00

Ferenc pápa Hirosimába és Nagaszakiba látogat

Hirosimába és Nagaszakiba látogat Ferenc pápa, és mindkét atombomba sújtotta japán városban felszólal a nukleáris fegyverek elterjedése ellen - tájékoztatott szerdán a Vatikán, amely ismertette a katolikus egyházfő útjának programját.

Ferenc pápa Hirosimába és Nagaszakiba látogat

Az egyházfő november 19. és 26 között Japán mellett Thaiföldre is ellátogat. Az Egyesült Államok 1945. augusztus 6-án mért atomcsapást Hirosimára, augusztus 9-én pedig Nagaszakira. Japán hat nappal később letette a fegyvert, és véget ért a második világháború. A két atombomba-támadásban több mint kétszázezren haltak meg.

A katolikus egyházfő Tokióban találkozik a Japán északkeleti részét 2011. március 11-én megrázó 9-es erősségű földrengés, valamint az általa kiváltott cunami, illetve a fukusimai atomerőmű-baleset több túlélőjével is.

A pápa Thaiföld a helyi hatóságokkal folytat eszmecserét, ezenkívül pedig felkeresi a legfőbb buddhista pátriárkát Bangkokban. A fővárosban ezenkívül keresztény és más vallási vezetőkkel találkozik és misét pontifikál fiataloknak a bangkoki székesegyházban.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink