Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-27 10:30:00

Botrány a szomszédban: főrendőrök kerültek börtönbe

Újságírók törvénytelen megfigyelése gyanújával őrizetbe vett a szlovák belügyminisztérium vizsgálati osztálya egy volt és egy jelenlegi magas rangú tisztet, valamint egy harmadik rendőrségi vezetőt – írta meg az Infostart.hu.

A rendőrségi vezetők - közöttük Pavel Vorobjov, a Nemzeti Bűnüldözési Hivatal (NAKA) pénzügyi hírszerző osztályának volt igazgatója, valamint Milan Michálik, a pénzügyi hírszerző egység jelenlegi igazgatóhelyettese - őrizetbe vételét a belügyminisztérium is megerősítette.

Egy szlovák napilap szerint a rendőröket azzal gyanúsítják, hogy a Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkoltatásával vádolt Marian Kocner üzletember számára gyűjtöttek adatokat újságírókról és vezető ügyészekről.

Vorobjov korábban azt mondta, hogy Tibor Gaspar akkori rendőrfőnöktől kapta a megbízást, azonban a vallomását később visszavonta.

Az érintett újságírók szerint valaki listát vezetett róluk, benne személyes adatokkal.

2017-ben Kocner megfenyegette Ján Kuciakot, hogy "piszkos információkhoz" jutott a családjával kapcsolatban, és közzéteszi ezeket az információkat. A Kocner üzleteit leleplező Kuciak ezért a rendőrséghez fordult, de azt ügyet félretették.

atv.hu/Infostart

Ajánlom

További külföldi híreink