Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-21 10:47:00

Saudi Aramco-vezér: az olajvállat a támadás után erősebb, mint valaha

A Saudi Aramco állami olajvállalat a múlt szombati támadást követően erősebb, mint valaha - hangoztatta szombaton a cég dolgozóinak írt üzenetében a szaúdi vállalat elnök-vezérigazgatója.

Saudi Aramco-vezér: az olajvállat a támadás után erősebb, mint valaha

Amín Násszir a szeptember 23-i állami ünnep alkalmából írt a Saudi Aramco 70 ezer munkavállalójának.

"A Saudi Aramcót elpusztítani hivatott lángok a támadók szándékaitól eltérő hatást váltottak ki: egységbe kovácsolták mindannyiunkat, hogy gyorsan és magabiztosan talpra álljunk, és a Saudi Aramco erősebb (...), mint valaha"

- írta Násszir.

A cég Abkaikban található monstre létesítményét szeptember 14-én érte eddig tisztázatlan eredetű légitámadás, amely jelentősen visszavetette az ország kőolajiparát. A támadás elkövetőiként a szaúdi vezetésű arab koalíció ellen harcoló jemeni húszi lázadók jelentkeztek, ám Rijád szerint a csapás mögött valójában legnagyobb térségbeli ellenlábasa, Irán áll. Az Egyesült Államok egyértelműen Iránt tette felelőssé, és háborús cselekménynek minősítette a légitámadást. Irán tagadja, hogy köze lenne a történtekhez, és az iráni külügyminiszter figyelmeztetett: ha országát támadás éri, az totális háborúhoz fog vezetni.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink