Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-17 18:00:00

Peking 2022 - Bemutatták a kabalafigurákat

Kedden bemutatták Ping Tven Tvent és Suej Ron Ront, a 2022-es pekingi téli olimpia és paralimpia kabalafiguráit.

"Csodás nagykövete lesz Kínának, valamint a 2022-es pekingi olimpiának" - mondta Ping Tven Tvenről, az óriáspandáról Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

Az óriáspanda a távol-keleti ország egyik legismertebb jelképe. Nevében a Ping jeget, a Tven Tven pedig erőt és vidámságot jelent.

Csen Csi-ning, Peking polgármestere, egyben az ötkarikás játékok szervezőbizottságának végrehajtásért felelős vezetője úgy fogalmazott, a két kabala a hagyományos kínai kultúra elemeit ötvözi a modern nemzetközi trendekkel, miközben a havas-jeges sportágakat és a házigazda városokat is jelképezi.

"Mindketten remekül fejezik ki a kínaiak lelkes érdeklődését a téli olimpia és a paralimpia iránt, valamint az ország melegszívű vendéglátó szerepét a világ minden tájáról érkező barátaink felé. A játékok eszméjének teljes spektrumát jelenítik meg, beleértve olyan jegyeket, mint a szenvedély, a kitartás, a barátság" - idézi Csen nyilatkozatát a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja.

A paralimpia kabalája, Suej Ron Ron egy szemekkel és végtagokkal rendelkező piros-sárga kínai lampion, amelynek nevében a Suej a havat, a Ron Ron pedig az integrációt, illetve a toleranciát jelenti.
A kabalafigurák tervezésére 2018-ban kiírt pályázatra nagyjából ötezer munka érkezett.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink