Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-16 06:20:00

380 millió forintos WC-csészét loptak el - videó

Elloptak egy 18 karátos arany WC-csészét Winston Churchill szülőházából. Az eset az angliai Woodstock-ban történt, a Blenheim palotában. Az illemhely értéke 1 millió font, átszámítva körülbelül 380 millió forint.

A videóban látható az a több száz millió forint értékű WC-csésze, aminek lába kelt az angliai Blenheim palotábó, Winston Churchill egykori otthonábóll. A különleges tárgy egyébként nem volt a ház tartozéka, hanem egy kortárs művészeti kiállítás részeként szerelték be. Mint a felvételeken is látszik, a 18 karátos arany illemhely teljesen működőképes volt, sőt a látogatók arra is lehetőséget kaptak, hogy fejenként 3 perc erejéig használatba vegyék.

A csésze ellopásával a tolvajok az épületben is károkat okoztak, mert az eltávolításkor csőtörés keletkezett és az épületet elöntötte a víz.

„Egy bűnbanda betört a kastélyba a hajnali órákban és ellopott egy nagyon értékes WC-csészét. Úgy gondoljuk, legalább két járművet használtak a rabláshoz, majd elhagyták a tetthelyet. A műalkotást még nem szereztük vissza, de nagy erőkkel folytatjuk a nyomozást. Egy 66 éves férfit letartóztattunk az esettel kapcsolatban, ő jelenleg őrizetben van.” – fogalmazott ez a rendőrparancsnok.

A palota zárva tartott a következő napon és közleményükben úgy fogalmaztak, elszomorította őket az eset, de örülnek, hogy senki nem sérült meg. Továbbá arra kérik azokat, akik bármi gyanúsat tapasztaltak, hogy azt jelentsék a rendőrségen.

Az alkotás egy olasz művész kezeit dícséri. Címe America és korábban a New York-i Guggenheim Múzeum adott neki otthon, ahol az érdeklődök szintén használatba vehették.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink