Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-11 13:18:00

Döbbenetes fordulat: Schumacher tudatánál van?

Egy kórházi forrás beszélt a jelenleg Párizsban kezelt Michael Schumacher állapotáról. A 2013 végén síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett Michael Schumacher állapotáról öt éve szinte semmit nem árul el a család. A legendás versenyző állapotáról csak egy- egy szivárogtatás alapján találgathat a nagyközönség.

Döbbenetes fordulat: Schumacher tudatánál van?
Michael Schumacher

Hétfőn jelent meg a hír, hogy az 50 éves Schumachert a párizsi Hopital Europeen Georges-Pompidou kórházba szállították, ahol kísérleti őssejtes kezelést kap.

A hír kapcsán az olasz la Repubblica megszólaltatott egy hasonló területen tevékenykedő milánói professzort, Angelo Vescovit, akit “néhány évvel ezelőtt” megkeresett a család – írta meg a vezess.hu.

“Érdeklődtek, hogy lehetne-e tenni valamit. Mi akkor egészen jó eredményekkel juttatunk olyan őssejteket egy kómában lévő kisfiú agyába, mint amilyeneket a szklerózis multiplexes betegeknél alkalmaztunk. De arról csak találgathatunk, hogy most mit csinálnak Párizsban.”

Az eredeti hírt bedobó Le Parisien kedden arról írt, hogy a kórházban volt főnöke, jó barátja, az FIA-elnök Jean Todt is meglátogatta Schumachert, sőt, a lap egy névtelenül nyilatkozó kórházi dolgozót is megszólaltatott.
“Igen, az én osztályomon van. Állíthatom, hogy tudatánál van” – mondta az egykori pilótáról.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink