Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-09-10 10:59:00

Nekiestek a Google-nek: kétpárti összefogás a gigacég ellen Amerikában

Negyvennyolc amerikai tagállam trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen - jelentette be Ken Paxton texasi ügyész Washingtonban.

Nekiestek a Google-nek: kétpárti összefogás a gigacég ellen Amerikában

Egyedül Kalifornia és Alabama nem csatlakozott a kétpárti egyetértéssel vizsgálatot követelő államokhoz.

Ken Paxton a szövetségi legfelsőbb bíróság épülete előtt, mintegy tucatnyi tagállam ügyészével közösen tartott tájékoztatóján úgy fogalmazott: "a Google uralja az internetes reklámpiacot és az internetes keresőszolgáltatásokat". Mindazonáltal óvatosan fogalmazott, mert nem jogi perek, hanem csupán széleskörű vizsgálatok megindításáról beszélt – írta meg a privátbankár.hu.

"Ők uralják a vásárlói és az eladói piacot, az internetes árverések piacát, továbbá a YouTube szolgáltatásaival együtt a videós piacot is" - hangsúlyozta Paxton.

Több tagállam azonban nemcsak emiatt indít vizsgálatot, hanem kifogásolja a keresőszolgáltatások módszereit és a felhasználók adatainak szerintük nem megfelelő védelmét is.
Sean Reyes, Utah állam ügyésze kifejtette, hogy "nincs abban semmi kivetnivaló, ha valakinek uralkodó szerepe van egy piacon, ha közben tisztességesen jár el". Hozzáfűzte: bár az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, a Google üzleti gyakorlata panaszokra ad okot.

A Google nem kívánta kommentálni a 48 állam közös vizsgálatának bejelentését, csupán korábbi közleményeire hivatkozott. Ezekben a kaliforniai nagyvállalat azt ígérte, együttműködik a hatóságokkal.

További részletek itt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink