Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-31 05:55:00

“Igazi szörnyeteg lehet” a hurrikán, ami Florida felé tart

Igazi szörnyeteg lehet – ezt mondta Donald Trump a Florida felé tartó Dorian hurrikánról, amely miatt le is mondta a hétvégére tervezett lengyelországi látogatását. Florida egyes részein már szombat este viharos erejű szél lehet, de a ciklon előrejelzések szerint csak hétfőn éri majd el a déli szövetségi államot.

A Dorian ciklon Florida felé tart, ahol a kormányzó először csak 26 megyében hirdetett rendkívüli állapotot, amit végül az egész államra kiterjesztett. “Beszéltem az elnökkel, és minden támogatást megkapunk a kormánytól, ami nagyon fontos. Még nem pontosan tudjuk, milyen lesz a hurrikán, mire ideér, de jelentős hatása lehet Floridára, ezért fontos, hogy felkészüljenek rá” – mondta Ron Desantis, floridai kormányzó.


A kormányzó azt javasolta, mindenki készüljön egy heti élelemmel, ivóvízzel és gyógyszerrel, és számítson rá, hogy nem lesz áram. Közben Donald Trump bejelentette, hogy a közelgő ciklon miatt elhalasztja a hétvégére lengyelországi látogatását, és alelnökét küldi maga helyett oda.

“Érdekes, eleinte úgy tűnt, a Dorian egy kis vihar lesz. Szerencsére elkerülte Puerto Ricót, és a Virgin szigeteken sem okozott akkora pusztítást, mint amitől tartani lehetett. Ugyanakkor elkezdett erősödni és úgy tűnik, igazi szörnyeteg lehet” – fogalmazott Trump.

A hurrikán széllökéseinek ereje vasárnap elérheti a 209 kilométer per órát, vagyis a ciklon addigra 4-es fokozatú lehet. Szakértők szerint az ilyen erejű viharok nem csak fákat és villanypóznákat döntenek ki, hanem még a jól megépített lakóházakban is katasztrofális károkat okozhatnak.atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink