Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-26 06:31:00

Halálos légi balesetek: háromnapos gyászt hirdettek Mallorcán

Háromnapos gyászt hirdettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetén, miután összeütközött a levegőben, majd a földnek csapódva kigyulladt egy kisrepülőgép és egy helikopter.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő és Francina Armengol, a Baleár-szigetek autonóm tartomány vezetője is részvétét nyilvánította a balesetben elhunytak hozzátartozóinak. Armengol háromnapos gyászt hirdetett.

Mindkét gép utasai szörnyethaltak. A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint összesen heten vesztették életüket a szerencsétlenségben. Egybehangzó spanyol sajtójelentések szerint a helikopteren egy német pár utazott két gyermekével, a pilóta pedig egy olasz állampolgár volt.

Az RTVE spanyol televízió úgy tudja, a kisrepülőgépen ketten utaztak: egy spanyol férfi és egy ismerőse. A baleset egyelőre ismeretlen okból történt a sziget központi részén fekvő Inca városa felett.

A Diario de Mallorca című helyi lap szerint a baleset szemtanúi saját felszerelésükkel azonnal a helyszínre siettek segítséget nyújtani és eloltani a lángokat, még mielőtt a tűzoltók és a mentők kiérkeztek volna; a balesetet szenvedett emberek életét azonban már nem tudták megmenteni.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink