Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-24 15:53:00

Félrevezető fotókkal hívják fel a figyelmet hírességek a brazíliai tűzre

Egy sor celeb olyan képeket osztott meg a közösségi médiában, melyeknek köze nincs a mostani katasztrófához.

Hírességek is megpróbálják felhívni a figyelmet az Amazóniai erdő pusztítására, igaz, olykor félrevezető fotók megosztásával- írja a New York Post.

A portal közlése szerint az elmúlt napokban többek között Cristiano Ronaldo, a Juventus világhírű labdarúgója és Leonardo DiCaprio színész is olyan képeket osztott meg, melyek nem most, vagy nem ott készültek, ahol a tűz pusztít.

Csütörtökön Ronaldo mintegy 80 millió követőjét szólította fel arra Twitteren, hogy "mentsék meg a bolygónkat", ugyanakkor egy olyan fotót posztolt, ami kétezer kilométerrel arrébb készült, mint ahol az erdőtüzek pusztítanak, ráadásul hat évvel ezelőtt.

Az egyik Twitter-felhasználó jelezte is az oldalon, hogy értékelik a sztárok szolidaritását, de azt nem, hogy félrevezető információkat osszanak meg.

Leonardo DiCaprio az Instagramon osztott meg egy képet szerdán, borzalmasnak nevezve a pusztulást, azonban a Fox News beszámolója szerint a kép 2018-ban készült, nem a mostani tűz során.

Egy másik képet megosztott több sztár is, köztük Jaden Smith is, arról pedig az derült ki, hogy a Guardian publikálta, egy 1989-ben pusztító erdőtűzről- írja a New York Post.

Ahogy beszámoltunk róla, a helyzet már olyan súlyos Brazíliában, hogy Jair Bolsonaro elnök a nemzetközi nyomás hatására engedélyezte, hogy a hadsereg is közreműködjön az amazóniai esőerdőtüzek megfékezésében.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink