Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-24 06:50:00

Elképesztő dolgot találtak egy palackban Alaszka-partjainál

Szovjet tengerészek 50 éve palackba zárt üzenetére bukkant rá egy amerikai férfi Alaszkában. A levél rövid és lényegre törő. Szerzői üdvözlik a levél megtalálóját, bemutatkoznak, majd jó egészséget, hosszú életet kívánnak, és meghagynak egy vlagyivosztoki címet, amire válaszolhatnak nekik. A levél egyik szerzőjét meg is találták.

Szívélyes üdvözlet – így kezdődik az a palackba zárt üzenet, amit egy amerikai férfi talált Alaszka nyugati partján. A tanárként dolgozó családapa nem értette az orosz nyelvű levelet, ezért a Facebookon kért segítséget a lefordításához.

„Bogyókat szedtünk a családommal és tábortüzet akartam rakni, amikor belebotlottam a parton a palackba. Izgatottan vártam, hogy megtudjam, ki írta a benne lévő üzenetet. A gyerekeim kíváncsiak voltak, hogy kalózok írták-e” – mesélte Tyler Ivanoff.

Újságírók a Krím-félsziget legnépesebb városában, a Fekete-tenger partján lévő Szevasztopolban találtak rá a levél egyik szerzőjére. Az egykori tengerész most 86 éves. Társaival együtt egy pezsgőspalackba rejtette az üzenetet.

„A legvalószínűbb az volt, hogy Oroszország keleti részén ér partot, esetleg a Kuril-szigeteken, Japánban, Kínában, vagy Vietnámban. Hihetetlen, hogy észak felé sodródva áthaladt a Bering-szoroson, és Alaszkában kötött ki” – mondta egy idős férfi.

A levelet 1969-ben írták, a hidegháború idején, amikor a legénység a Távol-Keleten szolgált egy hajón. Azt akarták, hogy legyen róluk valami írásos emlék. Nem gondolták, hogy az üzenet a rivális nagyhatalom, az Egyesült Államok partján köt ki, de nem is zavarta volna őket.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink