Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-23 17:28:00

Újabb 40 kilométeres szakaszon épít határkerítést Szlovénia

Újabb 40 kilométeres szakaszon épít kerítést a horvát határon Szlovénia, hogy megállítsa a területére tartó migránsokat. A kivitelező egy szerb cég, amellyel a szlovén kormány még júliusban írt alá szerződést.

Megkezdték Szlovéniában a horvát határon lévő kerítés újabb szakaszának építését. A határzárat a 2015-ös menekültválság idején kezdték építeni, amikor hat hónap alatt mintegy félmillióan lépték át illegálisan a határt. Ha az újabb, 40 kilométeres szakasz elkészül, akkor a kerítés már 219 kilométer hosszú lesz, ami majdnem a harmada a szlovén-horvát határ hosszának.

„Remélhetőleg sikerül elérni, hogy a migránsok a határátkelőhöz, vagy máshová menjenek. Mindenféle szemetet hagynak maguk után, amikor elhaladnak itt, ruhákat, hátizsákokat és más dolgokat” – mondta egy gazda.

A szlovén hatóságok az idei év első hét hónapjában 7415 határsértőt vettek nyilvántartásba, 56%-kal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában. A legtöbben Pakisztánból, Algériából, Afganisztánból, Marokkóból, vagy Bangladesből indultak. Többségük nem akar menekültstátuszért folyamodni Szlovéniában, hanem tovább akar menni Olaszország, vagy Ausztria felé. A szlovén és az olasz hatóságok júliusban közös járőrözésbe kezdtek a határon.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink