Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-23 15:18:00

Meghalt a republikánusok egyik nagy támogatója

David Koch már 1991-ben szembenézett a halállal, 1992-ben rákot diagnosztizáltak nála. A Forbes által a világ 11. leggazdagabb emberének tartott üzletember-politikai aktivista viszont csak tavaly vonult vissza végleg a közéleti, politikai tevékenységektől.

Meghalt a republikánusok egyik nagy támogatója
David Koch (Fotó: Reuters)

79 éves korában elhunyt David Koch üzletember, aki egyébiránt a republikánus párt egyik támogatója is volt egyben – írja több külföldi portál. Halálhírét testvére, Charles Koch is megerősítette egy közleményben.

Koch tavaly vonult vissza a Koch Industries-től, amelyet a testvéreivel irányított, a döntés hátterében már ekkor egészségéének megromlása állt. Emellett a különféle üzleti és politikai tevékenységeiről is lemondott ekkor, beleértve az Amerikaiak a Prosperitásért Alapítványban végzett tevékenységét is. A Forbes ekkor – a visszavonulása pillanatában – a világ 11. leggazdagabb emberének nevezte meg David Kochot az 51 milliárd dolláros becsült vagyonával.

David Kochot egyébként 1992-ben diagnosztizálták először prosztatarákkal. Ekkor azt mondta, hogy a sugárterápiás és műtéti tapasztalatai miatt arra bíztatták, hogy kutatási célokra adjon adományokat. Koch azonban már ezt megelőzően, 1991-ben is szembenézett a halállal, amikor egy Los Angelesi repülőgép-balesetben nem esett baja, miközben 33 ember életét vesztette a katasztrófában.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink