Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-23 19:36:00

A brazil elnök a hadsereg bevetését fontolgatja a brutális erdőtüzek miatt

A brazil elnök azt fontolgatja, hogy a hadsereg segítségét is igénybe veszi az Amazóniában pusztító erdőtüzek megfékezésében.

A brazil elnök a hadsereg bevetését fontolgatja a brutális erdőtüzek miatt
Fotó: Reuters

Jair Bolsonaro pénteken arról tájékoztatta a sajtót, hogy a nap folyamán összeül egy kormánykabinet, és megvitatja a teendőket. Ezek között az első helyek egyikén a hadsereg bevetése áll - mondta.

Egy későbbi, katonai rendezvényen kijelentette, hogy "információs háború" folyik az esőerdőkben pusztító rekordszámú tűz miatt. Attól tart, hogy az ellenségei győzni fognak az igazság ellen indított háborúban - mondta.


jair bolsonaro brazil elnök (fotó: reuters)Jair Bolsonaro brazil elnök (Fotó: Reuters)

A brazil hadsereg kész megvédeni az amazóniai esőerdőket - jelentette ki erre reagálva pénteken Edson Leal Pujol vezérkari főnök a katonaság napján elmondott beszédében.

Ne csapják be magukat azok a könnyelműek, akik gyámkodni akarnak Brazília felett. A katonák mindig éberek, és készek megvédeni minden fenyegetéstől Amazóniát - mondta.

A brazil kormány ezzel párhuzamosan "diplomáciai offenzívát" indított: a külképviseleteinek kiküldött egy 12 oldalas körlevelet, amelyben adatokat és statisztikákat bocsájt a diplomatái rendelkezésére, hogy azok alapján érveljenek.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink