Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-22 12:03:00

Tim Albrecht: Európa motorja már nem Németország

Tim Albrecht, a 14 milliárd eurót kezelő DWS alapkezelő vezető portfóliómenedzsere lesújtó véleménnyel van a német gazdaságról és részvénypiacról, amelyet nemrég részletesebben is kifejtett.

Tim Albrecht: Európa motorja már nem Németország

Albrecht többek között megjegyezte, hogy több német vállalat is profitfigyelmeztetést tett közzé a nyár folyamán. Ebből kiderült, hogy a Német gazdaságnak strukturális gondjai vannak – írta meg a portfolio.hu.

A projektmenedzser kifejtette, hogy Németország már nem Európa motorja, és arra számít, hogy a német gazdaság hamarosan recesszióba fog süllyedni. Az alacsony kamatoknak már negatív hatásai vannak, hiszen olyan vállalatokat is lélegeztetőgépen tart, amelyek nem hatékonyan működnek – véli a szakember.


Albrecht szerint a német részvénypiacon jelenleg nagyon nehéz befektetni, mert a dolgok először rosszra fognak fordulni, mielőtt újra javulnának. A német részvények közül jó szívvel 5-öt ajánl befektetésre, azonban azt nem fejtette ki, hogy melyik az az 5.

Nem könnyű szektoriálisan sem befektetni a német részvénypiacon, hiszen a német iparágak tradicionálisan fundamentális kihívásokkal szembesülnek. Szerinte összességében érdemes hosszútávon befektetni, de számolni kell azzal, hogy a gazdaság és a részvénypiaci hozamok is alacsonyabbak lesznek. Szerinte, ha enyhülnének a geopolitikai feszültségek, és a kereskedelmi háborúban kompromisszumot kötnének a nagyhatalmak, akkor gyorsan javulna a helyzet.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink