Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-17 09:20:00

Beszólt Trump a demokrata képviselőnőnek, aki mégsem utazik Izraelbe

Humanitárius okokból mégis engedélyezték Rachida Tlaib beutazását Izraelbe, hogy meglátogathassa nagyon idős nagymamáját. Ő azonban végül nem fogadta el az engedélyt.

Beszólt Trump a demokrata képviselőnőnek, aki mégsem utazik Izraelbe

A híreket nem hagyta szó nélkül Donald Trump amerikai elnök sem. Twitter-oldalán azt írja, hogy visszataszító módon utasította vissza a beutazási engedélyt. „Az ügy egyetlen győztese Tlaib nagymamája, akinek így nem kell látnia az unokáját” - írja mikroblogján Trump.
 
Mint ismert, Tlaib belépését - Ilhan Omar kongresszusi képviselőnővel együtt - Izrael előzőleg megakadályozta, de pénteken humanitárius kérelmet nyújtott be az ország meglátogatására, hogy találkozhasson palesztin nagyanyjával. Arie Deri belügyminiszternek küldött levelében azt írta: "Ez lehet az utolsó esélyem, hogy találkozzam a nagymamámmal."  
 
"Engedélyt kérek Izraelbe való belépésemhez, hogy meglátogassam rokonaimat és különösen a nagymamámat, aki a 90-es éveiben jár. Ez lehet az utolsó alkalom, hogy láthassam őt" - írta levelében Derinek. "Tiszteletben tartom a korlátozásokat, és nem támogatom látogatásom során az Izrael elleni bojkottot" - ígérte meg az izraeli belügyminiszternek.   

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink