Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-17 07:40:00

80 forintért lehetett tankolni, a hatóságoknak kellett közbeszólni

Átszámítva alig több mint 80 forintért lehetett egy gallon, azaz nagyjából 4 liter benzint tankolni az egyik Los Angeles-i benzinkútnál. Nem tévedés történt, hanem egy televíziós sorozat előtt tisztelegve ugrottak vissza az árak 1959-be. De nem csak tankolni lehetett olcsón. Fagylaltot, hot-dogot, sütit, vagy éppen mozijegyet is lehetett vásárolni - hatvan évvel ezelőtti árakon.

 

Talán sosem volt még ilyen örömteli a nosztalgia. Los Angeles-ben ezúttal az árak mentek vissza az időben. Egy gallon, vagyis közel négy liter benzint így most az 1959-es áron, mindössze 30 centért kínáltak, ez körülbelül 80 forintot jelent.

„Életemben sosem láttam még ilyen alacsony árakat. Ehhez túl fiatal vagyok” – egy nő, aki le is fotózta a hatalmas árzuhanást.

„Ez egy hamburger árának a felét jelenti ma” – örvendezett egy férfi is, akinek a most fizetett 4 dollár helyett egy átlagos napon körülbelül 70 dollárjába kerül teletankolja a teherautóját.
Az áresést az Amazon kezdeményezte, ezzel ünnepelve, hogy saját vígjátéksorozata, a Csodálatos Mrs. Maisel idén 20 Emmy-jelölést kapott.

De nemcsak a benzinkutak kedveskedtek, az Amazon megállapodást kötött több étteremmel és szállodával is. Ebben a hotelben például 200 dollár helyett 40-ért lehetett kivenni egy szobát.
A hatalmas akciónak köszönhetően viszont a káosz és a dugók is megnövekedtek Santa Monica területén. A rendőrség mindenkit arra intett, hogy kerüljék el a környéket. Boltok és galériák zártak be, végül a hatóságoknak be kellett avatkozniuk és leállították az akciót.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink