Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-15 06:05:00

Csaknem egy évtizede nem született fiúgyermek a faluban, be kell vetni a lányokat

Lányokat képeznek tűzoltónak egy dél-lengyelországi faluban, ahol csaknem egy évtizede nem született fiúgyermek. A településen máskülönben nem lenne a jövőben olyan, aki elvégzi ezt a munkát.

Kizárólag lányokból áll egy önkéntes tűzoltóegység az egyik lengyel faluban. Felnőtt tagjai nem csak lángokkal küzdenek, mentésekben is részt vesznek és viharkárokhoz is riasztják őket.

Az egység legfiatalabb tagja egy mindössze 2 és fél éves kislány. Édesanyja azt mondja, nem zavarja, mert korábban az apja is tűzoltóként dolgozott, férje pedig jelenleg is ezt a munkát végzi.

A faluban kevesebb, mint 300-an élnek, 2010 óta pedig egyetlen fiúgyermek sem született. A település egy község része, amelynek vezetője díjat kínált fel a fiúgyermekek szüleinek. "Miután 9 éven át nem született fiú a falunkban, úgy gondoltam, szép meglepetés lenne, hogy díjat kínálnék fel az első itt született fiú szüleinek, ami másokra is ösztönzőleg hatna" – mondta a község polgármestere.

A lányok a kiképzésük során megtanulják, hogyan oltsanak el tüzeket, de azt is, hogyan nyújtsanak elsősegélyt. Ennek elsajátításához játék-mackókat használnak.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink