Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-14 16:43:00

Szénmonoxid mérgezésbe halt bele a lezuhant argentín futballista

Emilano Sala és pilótája szénmonoxid mérgezésben halt meg – írja a DailyMail.hu

Szénmonoxid mérgezésbe halt bele a lezuhant argentín futballista
Fotó: Reuters

Az argentin csatár január 21-én utazott Franciaországból az Egyesült Királyságba, mivel a Nantes-tól a Cardiffhoz szerződött. Az egymotoros repülőgép pilótája 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A roncsot a tengerfenéken találták meg, benne Emiliano Sala holttestével. A pilótáról azóta sincs semmi hír. A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Az elsődleges boncolási eredmények még azt mutatták, hogy fej- és mellkasi sérülések okozták Emiliano Sala halálát, most azonban új fordulatot vett az ügy. Az Egyesült Királyság Légi Baleseteket Vizsgáló Hivatal most azt közölte, hogy Sala szervezetében magas szénmonoxid-koncentrátumot mértek, és bár az 59 éves pilóta holtestéről nem tudni semmi, úgy vélik, az ő halálát is mérgezés okozta – írja a DailyMail.

A Sala holttestén elvégzett tesztek alapján kijelenthető, hogy a szénmonoxid magas értéke szívrohamot vagy eszméletvesztést okozhatott. A mostani közlemény arra enged következtetni, hogy a pilótafülkében érzékelt szénmonoxid befolyásolhatta a pilóta képességeit.

A Sala-család ügyvédje a szénmonoxidról szóló újabb fejleményekről azt nyilatkozta, hogy ez még több kérdést vet fel. Többek között arra szeretnének választ kapni, honnan kerülhetett a pilótafülkébe a szénmonoxid, így még további vizsgálatokat kérvényeznek.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink