Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-14 15:34:00

Merkel: új rendszerre van szükség az európai menekültügyben

Új rendszerre van szükség az európai uniós menekültügyi szabályozásban, ezért helyes, hogy az Európai Bizottság megválasztott új vezetője foglalkozni kíván a témával - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.

Merkel: új rendszerre van szükség az európai menekültügyben
Fotó: Reuters

A német kormányfő Gitanas Nauseda litván államfővel folytatott megbeszélése után sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy vissza kell szorítani az illegális migrációt.

Folytatni kell a tárgyalásokat az afrikai országokkal, elő kell mozdítani a békefolyamatot Líbiában és a politikai rendezést Szíriában, és továbbra is érvényesíteni kell az EU-Törökország menekültügyi megállapodást - közölte.

Ezek mind fontos lépések, és

ha megtételük után mégis jönnének "migránsok vagy menekültek Németországba, akkor szükségünk van egy új mechanizmusra", amely azonban világossá teszi, hogy az ügy valamennyi tagországot érinti, "mindenkinek a felelőssége"

- tette hozzá a kancellár.

Ezért "egyetértek Ursula von der Leyen új bizottsági elnökkel, aki azt mondja, hogy újra neki akar futni" a kérdés rendezésének - mondta Angela Merkel.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink