Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-14 06:50:00

Sokkoló: Sárlavina sodort el egy férfit és egy kislányt, keresik őket

Még mindig nagy erőkkel keresi a mentőcsapat azt a férfit és kislányt, akiket - az autóban ülve - egy sárlavina sodort el Svájcban. A hatóságok szerint szinte biztos, hogy nem élték túl a tragédiát. A heves esőzések miatt kiöntött egy folyó, ez vezetett csuszamlásokhoz. A sár több hidat, ültetvényt és utat is elborított.

Hatalmas pusztítást végzett a sárlavina Svájc délnyugati részén, Chamosonban, miközben hidakat és szőlőültetvényeket tett tönkre. Egy 37 éves férfit és egy hatéves kislányt még mindig keresnek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi a gyerek édesapja volt-e.

"Este egy nagy viharcella haladt át az egész területen, a folyó kiöntött és két autót sodort magával, az egyikben emberek voltak. Őket még mindig keressük." – mondta egy rendőrségi szóvivő.

A hatóság több utat lezárt. A keresésben több, mint hetvenen vesznek részt és egy helikoptert is bevetnek. A településen egy éve is sárlavina pusztított.

"Az átlaghőmérséklet egyértelműen nőtt Svájcban az elmúlt években. Az országban 12 százalékkal több esőzés van, mint száz évvel ezelőtt." – magyarázta egy meteorológus.

Szakértők szerint a szélsőséges időjárási jelenségek miatt egyre gyakoribbak az áradások, a földcsuszamlások, és a jelenség hátterében a globális felmelegedés áll.

atv.hu

További külföldi híreink