Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-08-13 13:25:00

Placido Domingo is felkerült a szexuális zaklatással vádoltak listájára

A 78 éves világhírű tenor a mai napig telt házas koncerteket ad világszerte, népszerűsége töretlen, legalábbis a felszínen. A kulisszák mögött azonban más a helyzet, legalábbis erre a megállapításra jutott az Associated Press vizsgálata.

Placido Domingo is felkerült a szexuális zaklatással vádoltak listájára

Az AP szerint Domingót több kolléganője vádolta meg szexuális zaklatással. Akadt, aki azt állította, hogy Domingo konkrét ajánlatot tett neki, és amikor visszautasította a közeledést, a tenor megbüntette őket. Más kollégái azt mondták, kifejezetten kellemetlenül érezték magukat amikor látták, milyen gátlástalanul igyekszik meghódítani fiatalabb kollégáit. Konkrétabb vádak is előkerültek, taperolás, szoknyába/nadrágba nyúlkálás, és kierőszakolt csókok.

Hét nő állítása szerint a karrierjük derékba tört, miután nemet mondtak Domingónak: beígért szerepek tűntek el egyik napról a másikra. Domingo a vádakra azzal reagélt, hogy akad köztük legalább harminc évvel korábbra tehető is, de mindegyikről az a véleménye, hogy pontatlan, hiányos, konkrétumoktól mentes és zavaros.

"Ettől még fájdalmas  azzal szembesülni, hogy a viselkedésemmel bárkit is kényelmetlen helyzetbe hoztam, vagy felzaklattam, mindegy mikor történtek az események, és függetlenül  a szándékaimtól. Én őszintén azt hittem, hogy a közeledésemet szívesen fogadják, és ami történik, az mindkét fél részéről jóváhagyást kapott. Tisztában vagyok azzal, hogy az elmúlt ötven évben sok minden megváltozott, de nekünk akkor és most is a legmagasabb elvárásoknak kell megfelelnünk" - mondta Domingo. 

atv.hu/Index

További külföldi híreink