Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-22 12:28:00

Elképesztő felvételek: Újabb robotokat mutattak be a 2020-as olimpiára

A jövő évi tokiói olimpia szervezőbizottsága újabb robotokat mutatott be hétfőn, amelyeket az olimpia és a paralimpia alatt fognak alkalmazni: egyikük a virtuális részvételt teszi lehetővé, egy másikat az atlétikai pályán a gerelyek, diszkoszok összegyűjtésében alkalmaznak, és robotként életre keltették az olimpia kabalafiguráit, Miraitovát és Szomeitit is.

Utóbbi két robotot beépített kamerával látták el és mindkettő képes végtagjai mozgatására. A kommunikáció területén alkalmazzák őket. Képesek felismerni, ha egy sportoló vagy vendég megközelíti őket, kar- és szemmozgásaikkal üdvözlik a hozzájuk fordulókat. Beszélni ugyan nem tudnak, és mozogni is csak korlátozottan, de Moridaira Tomohisza fejlesztőmérnök szerint arra is képesek, hogy mágnesek segítségével tartsák az olimpiai lángot.

A T-TR' nevű robot a virtuális részvételt teszi lehetővé, az embernagyságú, mozgó képernyő azoknak készült, akik személyesen nem lehetnek majd jelen az olimpián.   

A Toyota mérnökei kifejlesztettek egy mesterséges intelligenciával ellátott önjáró robotot is, amely az atlétikai dobószámokban fog segédkezni a sporteszközök begyűjtésében. A nagyobb doboz alakú robotban van hely a gerelyek, diszkoszok és a súlygolyók elhelyezésére.

A japán cég már korábban bemutatta embereket támogató robotjait (Human support robot), amelyek az Olimpiai Stadionban fogják segíteni a munkát. A DSR robotjai az ételeket és italokat fogják felszolgálni a nézőknek, akik tableten rendelhetik meg azokat.

forrás: reutersforrás: Reuters

A Toyota, a tokiói olimpia hivatalos szponzora bejelentette továbbá, hogy több mint háromezer személyautót biztosít a játékok számára, köztük az e-Palette önjáró elektromos autót és más speciális elektromos autókat, amelyek a kerekesszékeseket fogják segíteni. 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink