Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-18 19:51:00

Trump újra bírálta a demokrata képviselőnőket

Csütörtök este a dél-karolinai Greenville városában tartott nagygyűlést Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke beszédében újra bírálattal illette Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Alexandra Ocasio-Cortez és Ayanna Pressley demokrata párti képviselőnőket – írta meg a Fox News. Trumpot előzőleg már a közvélemény egy része rasszistának bélyegezte, korábbi témában tett nyilatkozatai miatt.

Trump újra bírálta a demokrata képviselőnőket

Amerika első embere a kampánygyűlésen kifejtette, hogy Omar képviselőnő befeketítette az amerikai haderő tagjait, mert bírálta a Szomáliában lezajlott amerikai bevetéseket. A portál szerint, az elnök utalt a demokrata párti képviselő szomáliai származására is. Korábban a venezuelai gazdasági krízis miatt is megvádolta Omar Donald Trumpot és közben arról is beszélt, hogy a terrorizmus csak egy reakció arra, hogy az Egyesült Államok beleavatkozik mások belügyeibe. Az elnök erre úgy reagált Greenville-ben, hogy a képviselőnő az Al-Kaidát dicsőíti. A tömeg erre hangos ovációba és skandálásba kezdett. Ilhan Omar később Twitter üzenetben válaszolt egy Maya Angelou idézettel, amiben kifejtette, hogy bárhogy is támadják, végül az igazság felfog emelkedni.

Donald Trump aztán Rashida Tlaib képviselőre tért át és szerinte, aki szereti az országát, az nem illeti az elnököt ilyen durva bírálatokkal. Végül átért Ocasio-Cortezre, aki az amerikai migránstáborokat a koncentrációs táborokhoz hasonlította.

A napokban a demokrata Green képviselő benyújtotta a Trump elnök elmozdítását célzó alkotmányos (impeachment) eljárás megindítását célzó javaslatot, amit a képviselőház nagy arányban leszavazott. Amerika első embere azt mondta erre utalva rendezvényen, hogy ez a legnevetségesebb és legfeleslegesebb dolog, amivel valaha foglalkozott.

Közben Twitteren elnök azt írta, hogy egyetlen porcikája sem rasszista. Erre Ocasio-Cortez úgy reagált, hogy ez nem igaz, mert a fejében az agy, a mellkasában a szív a rasszista, hiszen ezért erőszakoskodik Trump és ezért mondja a képviselőnőknek, hogy menjenek vissza azokba az országokba, ahonnan jöttek.

Az Egyesült Államok vezetője Greenville-ben felemlegette Robert Mueller különleges ügyész vizsgálatát, amit boszorkányüldözésnek nevezett, és meggyőződésének adott hangot, hogy más elnökkel ez nem történhetett volna meg.

A demokrata elnökjelölti versennyel kapcsolatban pedig Bernie Sanderst és az általa „Pocahontasnak” becézett Elizabett Warren szenátort bírálta. Szerinte a demokrata jelöltek sosem voltak még ennyire messze a „mainstreamtől”, és teljesen meg vannak őrülve.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink