Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-18 16:39:00

Ben Carson: Trump nem rasszista és a tweetjei sem azok

Donald Trump nem rasszista és a tetteit kell figyelni – egyebek mellett ezt nyilatkozta Ben Carson lakásügyi- és városfejlesztési miniszter. Az amerikai elnök népszerűsége a botrány ellenére is kikezdhetetlen.

Ben Carson: Trump nem rasszista és a tweetjei sem azok

„Nagyon jól ismerem az elnököt, aki nem rasszista” – ezt mondta a lakásügyi- és városfejlesztési miniszter Donald Trump legutóbbi sokat vitatott Twitter-üzenetére hivatkozva, amelyben négy, a kisebbséghez tartozó demokrata képviselőnőt küldött haza – számolt be róla a The Hill. Ben Carson egyébként ez utóbbi kijelentésre sem hiszi azt, hogy abban bármiféle rasszizmus bújna meg.

A politikus szerint Donald Trump „nagyon szereti a hazáját és olyan érzése van, hogy a képviselőknek is így kellene tennie”. Ben Carsont egyébként Donald Trump nevezte ki még korábban, és ami külön érdekesség, hogy ő az egyedüli afroamerikai származású miniszter a kormányban. Nyilatkozatában azt is kiemelte, sokkal nagyobb jelentőséget kellene szentelni a tetteknek, mert például nem csak országosan, de a kisebbségek, köztük az afroamerikaiak körében is rekord alacsony a munkanélküliség.

Tegnap arról is beszámoltunk, hogy a botrány ellenére Trump népszerűsége megingathatatlan a republikánusok körében, de összességében sem esett vissza a múlt héthez képest.

atv.hu

További külföldi híreink