Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-16 10:04:00

Lemond az Európai Bizottság főtitkára

Martin Selmayr még a jövő hét végéig visszaadja mandátumát, hogy elejét vegye a németek uniós hegemóniájának – írja a Politico.

Lemond az Európai Bizottság főtitkára
Martin Selmayr (Fotó: Reuters)

Mint ismert, az Európai Bizottság élére a német védelmi minisztert, Ursula von der Leyent jelölték. Az Európai Parlament pedig ma este fog szavazni a pozícióról. 374 szavazat kell a győzelemhez.

Martin Selmayr közölte a brüsszeli portállal, hogy már két héttel ezelőtt, amikor von der Leyen először utazott Strassbourgba, hogy egyeztessen a képviselőkkel a jelöléséről, említette neki lemondási szándékát. „Mondtam neki, hogy ez a kérdés napirendre fog kerülni, és neki tőle függetlenül válaszolnia kell. De azt is hangsúlyoztam, hogy a legfontosabb most az ő megválasztása” – fogalmazott Selmayr.

Martin Selmayr 2018. március 1-je óta tölti be az Európai Bizottság főtitkári tisztségét. Korábban kabinetfőnökként dolgozott Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek, akinek a megválasztási kampányát is irányította. Kabinetfőnöki kinevezésekor úgy tartották, hogy az Európai Bizottság egyik legbefolyásosabb szereplője.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink