Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-14 17:32:00

Pánikszerűen rohantak ki a lakosok az épületekből, amikor megmozdult a föld

Nagy erejű - 7,3-as fokozatú - földrengés rázta meg Indonézia keleti részét vasárnap, több ház megrongálódott, a lakosok pánikszerűen menekültek házaikból ideiglenes menedékeket keresve. Halálesetekről nem érkezett jelentés.

A hatóságok nem adtak ki cunamiriadót. Az Amerikai Földtani Intézet (USGS) szerint a 7,3-es erősségű földrengés központja Ternate-tól, Észak-Maluku tartomány székhelyétől 166 kilométerre délkeletre volt, a fészke pedig 10 kilométer mélyen.

Az indonéziai katasztrófa-elhárítás szerint a szárazföldön történt földmozgás nem váltott ki szökőárveszélyt.

A televízióban látni lehetett, amint a lakosok sikoltozva menekültek ki egy ternate-i bevásárló központból. Az indonéziai földrengéskutató központ szerint a földmozgást több kisebb utórengés követte.

A rengést és az utórengéseket Észak-Szulavézi tartomány több részén is lehetett érezni, de itt sem érkeztek hírek áldozatokról.

A egymillió lakosú Észak-Maluku tartomány egyike Indonézia egyik legritkábban lakott területeinek. A több mint 260 millió lakosú Indonézia a csendes-óceáni Tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkáni kitörések.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink