Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-14 09:30:00

Közel 200 migránst mentettek ki a Földközi-tengerből

Több lélekvesztőből csaknem kétszáz migránst mentettek meg szombaton a líbiai partoknál a Földközi-tengeren, illetve Marokkó és Spanyolország között az Alborán-tengeren - jelentette a líbiai parti őrség és a spanyol tengeri mentők.

Közel 200 migránst mentettek ki a  Földközi-tengerből

A líbiai parti őrség 53 embert mentett ki egy gumicsónakból Szabráta tengerparti várostól mintegy 60 kilométerre. A különböző afrikai országokból származó migránsok között 10 nő és egy gyerek van. A szükséges ellátás után egy líbiai menekülttáborba szállították őket - közölték hivatalosan.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) ismét felszólította a líbiai hatóságokat, hogy ne zárják táborokba a tengeren kimentett illegális migránsokat.

A spanyol tengeri mentők négy csónakból 141 embert mentettek ki az Alborán-tengeren szombaton. Az összes kimentett valamely fekete-afrikai országból indult útnak Európa felé. Huszonnyolc nő és három gyerek van közöttük. Algeciras, illetve Almería spanyol kikötőkbe szállították őket.

Január óta 11 ezer migráns jutott el Afrikából Spanyolországba, 203 életét vesztette a tengeren a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) július 10-i adatai szerint.

A Tunézia partjai előtt a múlt héten történt hajótörésnek immár 82 halálos áldozata van, miután találtak újabb holttesteket - közölte a tunéziai vöröskereszt. A hajó Líbiából indult el három túlélő beszámolója szerint 86 emberrel a fedélzetén.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink