Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-12 20:08:00

Libanonban szabadon engedték a Németországból kitoloncolt személyt

Libanonban egy rövid vizsgálat után szabadon engedték pénteken azt a személyt, akit előző nap Németország kitoloncolt, mert a brémai alvilágot irányító bűnszervezet vezetőjeként azonosították - közölte egy bejrúti bírósági forrás.

A kiutasított férfi a gyanú szerint az úgynevezett Miri-klán vezetője volt. A szervezet a német hatóságok szerint a brémai szervezett bűnözés meghatározó ereje. A Die Welt című konzervatív lap szerint a mintegy 2500 fős, döntően egy család tagjaiból álló klán mintegy 1300 tagja ellen folyik nyomozás.

A most kiutasított férfi a Bild című lap információi szerint legutóbb hat évet ült börtönben kábítószer-kereskedelem miatt. A 46 éves férfi ellen 13 éve volt érvényben a kiutasítási határozat. A rendőrség egy éjszakai rajtaütésben fogta el.

A libanoni rendőrség ellenőrizte a férfival kapcsolatos ottani hivatalos feljegyzéseket, és mivel nem találtak rá nézve terhelő adatokat, az ügyészség utasítást adott a szabadlábra helyezésére. Libanonban az Ibrahi Miri nevű illető "tiszta" - mondta a neve elhallgatását kérő forrás. Miri 1986 óta élt Németországban.

atv.hu/MTI

További külföldi híreink