Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-07-12 07:15:00

Ítéletidő tombol Olaszországban és a tengerentúlon

Míg Olaszország egyik részén erdőtüzek pusztítottak, a másikon öklömnyi méretű jégdarabok hullottak az égből, legalább 20-an megsérültek. New Orleansban pedig a napok óta tartó heves esőzések miatt hirdettek szükségállapotot.

Ítéletidő tombol Olaszországban és a tengerentúlon is

 

Labdaméretű jégdarabok végeztek hatalmas pusztítást Olaszország keleti partvidékén. Pescara városában ablaküvegek törtek be, de a szélsőséges időjárás nem kímélte az autók szélvédőit sem. A vihar fákat csavart ki, az óriási mennyiségű csapadékot pedig nem tudták elvezetni a csatornák, ezért több jármű víz alá került. Közben Szicíliát erdőtüzek sújtották, a lángokat helikopterek segítségével oltották Az akciót akadályozta a heves szél, a közeli strandokat evakuálni kellett.

De az ítéletidő nem kímélte az Egyesült Államok déli tagállamait sem. New Orleansban szükségállapotot hirdettek, miután a fél várost elöntötte a víz. Mindössze pár óra leforgása alatt 250 milliméternyi csapadék esett.

A városban további esőzésekre számítanak és attól tartanak, hogy a Missisisippi-folyótól védő gátak átszakadnak. A lakókat figyelmeztették, hogy több napra elegendő élelmiszert halmozzanak fel és ne hagyják el otthonaikat.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink