Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2019-06-27 07:17:00

Brutális hőség tombol Európában: mindenhol korlátozásokat vezetnek be

Tanítási szünetet rendeltek el a Párizs környéki iskolákban a rendkívüli hőség miatt. Az utakról pedig kitiltották a környezetszennyező járműveket. Németországban többfelé sebességkorlátozást vezettek be a hőhullám miatt. A Szahara felől érkező hőség várhatóan a hétvégéig megmarad Északnyugat-Európában.

Brutális hőség tombol Európában: mindenhol korlátozásokat vezetnek be

Rekkenő hőségben tartották meg Ferenc pápa nyári szünet előtti utolsó audienciáját a Vatikánban. Több ezren vártak a római katolikus egyházfő érkezésére a tűző napon. A jelenlévő emberek azt mondták, nem törődnek a hőséggel. Mások a szökőkútba dugják a fejüket és rengeteg vizet isznak.

Párizsban az előrejelzések szerint hamarosan negyven fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A Szahara felől érkező hőség a turistákat egyelőre nem riasztja el, a Párizs környéki iskolákban azonban tanítási szünetet rendeltek el. A hatóságok szmogtól tartanak, ezért elrendelték, hogy Párizsban mától csak azok a járművek maradhatnak az utakon, amelyek kevéssé környezetszennyezőek. A helyi sofőrök egyébként több helyen ingyen parkolhatnak, így bátorítják őket arra, hogy használják a tömegközlekedést.

Németországban most vannak minden idők legforróbb júniusi napjai. Aki teheti, a vízparton keres menedéket. Az autópályákon többfelé sebességkorlátozást vezettek be a hőség miatt, amely az előrejelzések szerint a hétvégéig megmarad.

40 fokos hőség lehet, hétvégéig marad a kánikula

 

atv.hu

További külföldi híreink